Top Panel

كارشناسي ارشد در کانادا

پرينت

1. برای اخذ پذیرش از دانشگاه، دارا بودن مدرک زبان انگلیسی الزامی می باشد. در صورت نداشتن مدرک معتبر زبان انگلیسی، متقاضیان (بجز متقاضیات تحصیل در دوره های فوق لیسانس و دکتری) می بایست ابتدا در دوره های زبان انگلیسی در کانادا شرکت کنند.

2. معدل بالا و نمرات تخصصی بالا برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ممتاز کانادا الزامی می باشد.

3. اخذ بورسیه تحصیلی و سایر کمک های مالی دانشگاهی منوط به شرایط متقاضی، معدل، رشته مورد نظر، و دانشگاه محل تحصیل دارد.

هزینه تحصیل

هزینه تحصیل در کانادا بستگی به مقطع تحصیلی، دانشگاه محل تحصیل، استان محل تحصیل، و رشته تحصیلی دارد.

1- هزینه دانشگاه ها در کانادا بین 12000 دلار تا 20000 دلار در سال است.

2- هزینه زندگی در خوابگاه حدود 8 هزار دلار تا 10 هزار دلار در سال و هزینه زندگی بیرون خوابگاه بین 8 هزار دلار تا 12 هزار دلار دلار در سال می باشد.

کار در زمان تحصیل

دانشجویان خارجی اجازه دارند به صورت نیمه وقت در کانادا کار کنند. همچنین همسر دانشجويان مي تواند در زمان تحصيل همسر خود در كانادا به طور تمام وقت كار كنند. میزان دستمزد بستگی به شغل مربوطه بین 10 تا 15 دلار در ساعت می باشد.

رشته پزشكي در کانادا

پرينت

کانادا دومین کشور بزرگ دنیا واقع در آمریکای شمالی با ۱۰ ایالت، دارای دو زبان رسمی و کشوری چندفرهنگی است. شرايط ادامه‌ی تحصیل پزشکی در کانادا، برخلاف دیگر کشورهای مهاجرپذیر، محدود به گذراندنِ امتحان‌های ورودی نيست.
به همین دلیل، پزشکان علاوه بر چالش‌های مربوط به مهاجرت و تغییرِ سیستم تحصیلی، درگیر مشکلات متفاوتی می‌شوند

پذیرش:
برای ورود به دوره‌ی تخصصِ پزشکی در هر رشته و هر دانشگاهی در کانادا، نیاز به گذراندنِ امتحان‌های زیر و کسب نمره‌ی حداقلی است که نمره‌ی مذکور برای هر دانشگاه و رشته‌ای متفاوت است:
۱. iBT (TOEFL & TSE) امتحان تافل برای ارزیابی سطحِ زبان انگلیسی.
۲. MCCEE
امتحان Medical Council of Canada Evaluating Examination برای ارزیابی دانشِ علوم بالینی.
رشته‌های تخصصی:
هر سال تعدادی ظرفیت برای پزشکانی که از دانشکده های پزشکی خارج از کانادا یا آمریکا فارغ التحصیل شده اند در نظر گرفته میشود. در حدود نیمی از این ظرفیت به تخصص پزشکی خانواده تعلق دارد و از تعداد باقیمانده بیشترین ظرفیت را به طور معمول تخصص های داخلی، پاتولوژی، روانپزشکی، اورژانس و اورتوپدی دارا هستند.
سیستم پذیرش وزارت بهداشت کانادا طی دو مرحله داوطلبان رشته‌های تخصصی مختلف را مورد بررسی قرار داده و تصمیم‌گیری می‌کند.
جزئیات روند به این صورت است: طی مرحله‌ی اول (First Iteration) معمولاً ۵ برابر ظرفیت رشته‌ی تخصصی را از ميانِ داوطلبان به مصاحبه دعوت می‌کنند. پس از مصاحبه و اعلامِ نتایج، درصورتی‌که ظرفیت هر یک از رشته‌های تخصصی پر نشده باشد، در مرحله‌ی دوم (Second Iteration) داوطلبانی که مجاز به شرکت در مرحله‌ی اول نبودند یا شرکت کرده بودند اما در هیچ یک از انتخاب‌های خود پذیرفته نشده بودند، مورد بررسی قرار می‌گیرند.
زمان اقدام برای مرحله‌ی اول پذیرش معمولاً اوایل ماه نوامبر است.
به همین دلیل درصورتی‌که فردی به عنوان مثال مایل به شرکت در مرحله‌ی اول پذیرش سال 2011 است، باید قبل از نوامبر آن سال امتحان‌های لازم را گذرانده و رزومه و مدارک خود را آماده کرده باشد. به همین دلیل امتحان‌های شفاهی ایالات مختلف کانادا معمولاً در ماه‌های جولای و سپتامبر برگزار می‌شود.

مقطع دكتري در کانادا

پرينت

برای ورود به این دوره میانگین نمره 70 درصد و بالاتر مربوط به دوره کارشناسی ارشد مورد نیاز است. علاوه بر این دانشجو باید توصیه های کتبی استادان قبلی را داشته باشد که نشان دهنده توانایی او برای پژوهش است. برای دوره دکتری در کانادا دانشجو باید دروس تعیین شده مربوط به رشته مورد نظر خود را گذرانده و از پایان نامه پژوهشی خود نیز دفاع کند.
در دانشگاههای کانادا دانشجویان برای ورود به دوره دکتری نیازی به گذراندن آزمون ورودی جامع به شکل رسمی نداشته و تنها در برخی رشته های خاص آزمونی به صورت شفاهی و کتبی برگزار می‌شود.

به طور مثال دانشجویان دانشگاه واترلو در رشته ریاضی برای ورود به دوره دکتری باید آزمون کتبی دروسی مانند جبر، آنالیز و توپولوژی را گذرانده و از پایان نامه دوره کارشناسی ارشد خود نیز به عنوان قسمت شفاهی آزمون دفاع کنند.

طول متوسط دوره دکتری در دانشگاههای کانادا چهار سال بوده و مانند روال معمول بسیاری از دانشگاههای جهان معدل دوره کارشناسی ارشد و موافقت استاد راهنما با طرح رساله‌ دکتری دو عامل اصلی برای پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاههای کانادا است.

برای ورود به این دوره میانگین نمره 70 درصد و بالاتر مربوط به دوره کارشناسی ارشد مورد نیاز است. علاوه بر این دانشجو باید توصیه های کتبی استادان قبلی را داشته باشد که نشان دهنده توانایی او برای پژوهش است. برای دوره دکتری در کانادا دانشجو باید دروس تعیین شده مربوط به رشته مورد نظر خود را گذرانده و از پایان نامه پژوهشی خود نیز دفاع کند.

در موارد خاص هم با هماهنگی هیئت علمی دانشگاه امکان اخذ مدرک دکتری بدون دریافت کارشناسی ارشد و تنها با داشتن مدرک لیسانس امکانپذیر است.

دانشجویان با خاتمه مقطع فوق لیسانس ضمن برقراری ارتباط با استاد راهنما و توافق بر سر محتوای پایان نامه حین حضور در کلاس مشغول پژوهش می‌شوند. دانشجویان باید با ارائه مدرک موثقی که نشان دهد آنها به مدت دو یا سه سال بصورت تمام وقت روی موضوع ارائه شده کار می‌کردند برای ورود به مقطع دکتری از کمیته اساتید صاحب نظر تائیدیه بگیرند.

پس از برقراری ارتباط با استاد راهنما، سوابق علمی و تحصیلی و همچنین طرح پژوهشی دانشجو در کمیته ای متشکل از استاد راهنما و چهار استاد دیگر که یکی از آنها باید از اساتید صاحب نظر خارج از دانشگاه باشد تائید شده و دانشجو پس از دفاع از طرح خود موفق به اخذ مدرک دکتری خواهد شد.

بورس های تحصیلی دکترا

Sample icon 3

دوره دکتری در کشور انگلستا ن غا لبا تنها بر اسا س تحقیق صو رت می پذ یرد. در این دوره دانشجو باید بر اساس تحصیلات قبلی و علائق خود و آ ما دگی و پذ ئرش استاد راهنما موضوعی ...

شما اینجا هستید: صفحه اول تحصیل در کشورها تحصیل در کانادا